Tak abych přidala i něco jiného než FF, tady máte pár informací o japonské kuchyni :) Jak to, že skoro všichni Japonci vypadají tak mladě i když je jim např. přes 30? Podívejte se jak si žijou zdravě a z čeho všeho se skládá jejich denní jídelníček :D
Japonská kuchyně
Japonská kuchyně patří mezi jednu z nejzdravějších a nejdietnějších kuchyní na světě. Od ostatních asijských kuchyní se odlišuje především tím, že se zde tolik nekoření a zakládá si spíše na původních chutích jednotlivých přísad. Typická japonská hostina se může skládat až z 20 malých chodů. Japonská strava má blahodárný vliv na zdraví, dlouhověkost a vitalitu člověka. To je také jeden z důvodů, proč se v posledních letech rychle rozšířila do celého světa.
Základ japonské kuchyně:
- Ryby připravované na všechny možné způsoby
- Lepkavá krátkozrnná rýže a zelenina
- Sushi, které se připravuje ze syrových ryb, k němu patří rýže kombinovaná s čerstvou zeleninou, do jídla se přidává sojová omáčka a kousky ryb jsou obalovány do listů mořských řas
- Rýžový ocet, který podporuje trávení a má výrazné dezinfekční vlastnosti
- Sója, která je velmi zdravá a chrání před možným vznikem rakoviny
- Sojový sýr tofu, který je velmi bohatý na bílkoviny
- Různé druhy nudlí či speciální rybí vývar
- Zázvor, černý pepř, chilli, sezam a japonský pepř se používají k ochucení jídel
- Ovoce, které se konzumuje jako dezert, ve zmrzlině nebo jen tak syrové
